Social Icons

Featured Posts

Peluang Terbentang Luas

Jika kita pandai mencari peluang dan menggunakannya, pasti kejayaan menjemput kita di garisan kemenangan.

Warna Warni Kehidupan

Hidup ini penuh dengan warna-warni umpama pelangi. Indahnya penuh dengan seni. Walaupun ia hanyalah hadir sementara.

Teman Itu Suka Dan Duka

Sepi akan lari jika kita berteman. Teman juga mampu menghadirkan duka kepada kita. Suka dan duka dengan teman adalah memori yang terindah untuk suatu hari nanti.

Thursday, 17 September 2015

Cara buka whatsapp melalui laptop

jom berwhatsapp guna laptop!




Assalamualaikum,hari ni saya nak bagitahu satu ilmu penting untuk korang.mahu?ok

pernah tak korang bukak whatsapp dari phone korang melalui laptop?biasanya kita lebih mudah nak berkomunikasi dengan orang melalui laptop ni.sebabnya laptop ni besar kan senang nak taip.especially kalo anda orang yang selalu sibuk dengan laptopkan?

ikuti langkah-langkah berikut:

1) mula-mula sekali pergi dekat mana-mana browser tak kira la internet explorer ker?google or morzilla pun,.kalo saya lebih suka guna google jer lepas tu taip link ni  https://web.whatsapp.com/

browser akan paparkan laman web link yg anda klik sebentar tadi macam ni



langkah 2:

lihat pada skrin telefon anda,klik aplikasi whatsapp dan akan keluar seperti paparan ini..lihat pada anak panah yang saya tunjukkan di situ..

ada tiga titik bertindihkan?klik disitu,jika titik itu tiada diatas hujung phone anda,boleh lihat di bawah sekali sebelah kanan..juga ada tiga titik bertindih di situ..klik dan akan keluar paparan seperti di bawah


Langkah 3
pada paparan di atas anda boleh lihat ada beberapa list seperti new group,new broadcast dan sebagainya..ok ..klik whatsapp web.dalam masa yg sama anda perlu letakkan phone anda di hadapan skrin laptop..seperti gambar dibawah


anda perlu scan bar pada laptop terlebih dahulu ya untuk on whatsapp pada pc .
pastikan box light pada phone betul2 match dengan bar code pada laptop seperti di bawah


step akhir sekali

bila dah connecct kedua-duanya maka siap!paparan akan jadi seperti di bawah bila berjaya buka whatsapp melalui phone ok




silalah ber whatsapp dengan orang yang anda sayangi!!

selamat mencuba!










Tuesday, 30 June 2015

Jubah Yang berkualiti

Assalamualaikum..hari ni saya nak kongsikan tentang jubah.

Ramai orang sekarang dah suka pakai jubahkan..kena pulak jubah tu memang cantik gileer design dia..selesa pun selesa..yang penting kain tak panaskan?

MEMPERKENALKAN....

☑ charcoal grey

☑ golden cream



☑ ekslusif black


☑ mocha brown

haaaa ni namanya jubah Naila Abaya..keluaran Norie signature..

Ni nak share kelebihan jubah ni okeh.

NAILA ABAYA EKSKLUSIF (NEW RELEASE)
.
NAILA ABAYA pilihan yang tepat untuk ke tempat kerja, kenduri-kendara, mahupun untuk outing bersama keluarga.
.
Lagi perfect jika dipakai menyambut RAYA 2015!
.
.
NAILA ABAYA adalah daripada silky dull satin dan lace eksklusif
.
KEISTIMEWAAN :

☑ nursing friendly
☑ material drpd kain satin itallian valentro yang selesa, tidak panas dan tak melekap di badan
☑ sesuai bagi wanita mengandung
☑ terdapat dalam size s, m, l, xl
☑ limited & eksklusif
.
.
WARNA: 
☑ ekslusif black
☑ golden cream
☑ mocha brown
☑ charcoal grey
.
.
STOK kami sangat terhad. so harap puan-puan/adik-adik cepat-cepat dapatkan design dan warna kegemaran.
.
.
opppss ... puan nak DISKAUN?
.
Whatsapp "NAILA" ke 0176268615  sekarang

Yng penting sekali keluaran norie signature memang  ekslusif habis sis..tiada dijual dipasaran ya..hanya online sahaja...













 http://bitly.com/TeknikTarikRezeki





Friday, 19 June 2015

Rahsia Mencantikkan kulit

Assalamualaikum wahai pembaca sekalian

Hari ni saya nak kongsikan bagaimana cara untuk korang semua cantikkan kulit.Kalau  kita tengok balik ya orang dulu-dulu nak cantikkan, kemain lagi bahannya kan?perah air tomato la..campur tepung jagung la kan..macam-macam yer dak..tapi saya faham orang la ni dia nak cepat ja..dia tak dak masa nak hiris,nak campur bahan  a dengan bahan b bagaikan..yang dia nak ..hari ni dia makan esok dah boleh cantik terus yer dak?

Takpe jangan risau..saya boleh bantu korang semua,,,macamana nak cantik dengan cara yang MUDAH,SELAMAT dan yang penting sekali HALAL yer dak?

Korang pernah dengar tak AURORA?alah yang terapi pemutih tu?ops bukan pemutih gigi tau..pemutih kulit muka dan badan sekali?kalo tak pernah dengar mai nak habaq na...

AURORA merupakan  supplement atau mungkin jugak kita kenali sebagai makanan tambahan untuk kesihatan luaran dan dalaman.


AURORA 

Tentang Aurora 


# Aurora telah didaftarkan dengan jayanya dibawah kategori makanan tambahan kesihatan dan bukan ubat atau dadah


#Aurora lebih bersifat clinical kerana hanya perlu diambil sebijik sehari tanpa dos yang banyak . kerana sebijik pil AURORA mempunyai 10,000mg glutathione dan Idebenone . Jumlah 10,000mg itu adalah lebih daripada cukup untuk kesan pemutihan . 

# Diringkaskan , AURORA mempunyai fungsi untuk memutihkan kulit serta menggebukan.


# Membantu menghlangkan jerawat disebabkan ciri-ciri  detoxifying yang ada padanya . Apabila toksin disingkirkan dari badan , jerawat akan berkurangan . Bahkan , AURORA boleh memberi sinar dan EFFECT GLOWING kepada kulit . Kulit akan kelihatan lebih licin dan bermaya .

#Dengan pengambilan berterusan , kanser dapat di cegah serta tahap kesihatan akan lebih meningkat .


# AURORA juga berupaya menghilangkan parut jerawat yang merah dan hitam . Kulit akan dapat dihasilkan disebabkan kehadiran idebenone yang merangsang penghasilan collagen semulajadi dalam badan .



CARA MAKAN AURORA hanya perlu diambil sebijik sehari ataupun bagi yang ingin kesan paling cepat , perlu di ambil dua biji sehari semasa perutkosong . Ini bertujuan mempercepat penghasilan glutathione dan idebenone.Terapi pemutihan yang COMPLETE adalah selama 3 bulan , dan anda akan merasaitona kulit yang lebih cerah dan putih . 


Untuk kesan paling maksimum , banyakkan minum air (2-3liter sehari) serta pakai SUBLOCK bila perlu .

Meh sini saya nak tunjuk Testimoni pengguna Aurora ni ya



TESTIMONI 1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TESTIMONI 2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si penulis blog ni pun makan juga aurora ni cuma segan nak tunjuk muka huhu..tapi serius la
saya makan kulit saya dah nakin halus ..sebelum ni muka nampak macam berlubang sana sini..bila dah makan hurmm ada kesan yang baik alhamdulillah.//

Boleh la whatsapp kat saya pada korang yang berminat untuk mencuba produk Aurora ni ya..

0176268615 - siti.

Lain-lain hal:

Facebook saya:https://www.facebook.com/siti.kamaliah.94

Page Aurora: https://www.facebook.com/aurorabeautyskin?ref=hl

page lain yang anda boleh lihat dan like dan share:

page :https://www.facebook.com/merawatmasalahwanita?ref=hl
page yang share dengan anda tentang kesihatan dan kecantikkan.

Link Affiliates teknikTarikRezeki karya nora Yusof: http://bitly.com/TeknikTarikRezeki

Buku atas talian yang menjelaskan kepada anda punca-punca tersekatnya rezeki dan kaedah-kaedah untuk mengatasi masalah kesempitan hidup yang membelenggu kehidupan setiap insan masakini.
Hanya klik dan baca.



Monday, 15 June 2015

Maksud E-book

Assalamualaikum kepada anda yang membaca entri saya..

------untuk pengetahuan semua blog saya bukan blog yang mengkhususkan kepada satu perkara saja ia merangkumi segala aspek..samaada aspek perniagaan..aspek rohani...aspek motivasi dan pelbagai lagi..saya mahu kongsikan semuanya dalam blog ini kerana pening kalau banyak sangat blog huhu...

Topik hari ni saya nak kongsikan tentang perniagaan..saya memang suka berniaga sewaktu saya kecil lagi dah pernah meniaga..saya berniaga of course kerana minat tapi kalau kita ni bukan dikalangan orang yang senang maksud saya sering tak cukup duit setiap bulan itu adalah salah satu faktor kita kena berniaga..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Berniaga ni sebenarnya adalah sunnah Nabi Muhammad S.A.W..Jadi sebagai umatnya tidak salah kita berniaga malah sangat digalakkan..saya berniaga hanya secara online..sebabnya saya tiada modal yang besar untuk melabur..cara perniagaan sebegini lebih jimat dalam masa yang sama kita boleh belajar dari bawah dengan hanya menjadi dropshipper atau affiliates sahaja..

Perniagaan saya yang pertama adalah sebagai affiliates e-book

..http://www.formularezeki.com/hop.php?ref=siti...Seorang affiliates bertanggungjawab untuk MEMPROMOSIKAN link yang diberikan oleh pihak admin iaitu pemilik link tersebut.Dalam perniagaan saya ni program yang saya jalankan adalah program teknik tarik rezeki di mana pengasasnya adalah 
kak Nora Yusof..



Kak nora yusof merupakan pengasas kepada ebook teknik tarik rezeki dimana ebook yang dihasilkan telah membantu ramai insan keluar dari kesempitan kehidupan yang bukan bermasalah kepada kewangan semata-mata..ia merangkumi segala-segalanya..Masalah hati, ..Hubung kait antara hubungan dengan Allah dan punca sempit rezeki..hubungan dengan ibubapa...hubungan sesama makhluk..yang semuanya ada kaitan dengan masalah kesempitan hidup.

Berikut adalah testimoni para pembaca sebenar selepas mereka membaca ebook ini


CERITA 1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


CERITA 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


CERITA 3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Siapa tahu dengan hanya tulisan mampu mengubah kehidupan setiap insan

Anda yang dah lama nak ubah kehidupan tapi tak tahu caranya sangat digalakkan hadam ebook ini dan boleh daptkannya disini

HANYA KLIK DAN TERUS BACA


                                      http://www.formularezeki.com/hop.php?ref=siti



TERIMA KASIH KERANA MEMBACA ENTRI INI..SAYA AKAN KONGSIKAN PERNIAGAAN SAYA YANG SETERUSNYA YA.




Tuesday, 5 May 2015

Kopi Mineral

Assalamualaikum kepada anda yang sedang membaca entri saya hari ini..hurm saya ada kisah baru nak kongsikan iaitu berkenaan dengan kesihatan kita semua.saya mendoakan sesiapa yang membaca entri ini telah kaya dan berjaya ya...pernah dengar tentang kopi mineral?

Kopi Mineral keluaran syarikat sahajidah hai-o  marketing merupakan kopi yang diadun dengan bahan utamanya adalah bijian kopi robusta dan garam buluh organik semulajadi dari korea.Ianya tidak mengandungi gula dan sangat bagus untuk diminum oleh pesakit darah tinggi,senggugut,serta membantu mengelakkan keletihan dari segi mental dan fizikal.

Haaa ni nak belanja sikit gambar kat bawah ni:


Oh ya  istimewanya kopi ini ialah  ia mengandungi garam buluh organik semulajadi dari korea..hurmm saya dah cuba..memang sedappp..kalau  korang kejer shif terutamanya shif malam lahkan elokla minum kopi ni...rasa segaar jer..macam kejer shif pagi gitu,,,

dalam kotak kopi ni ada 20 sachet kopi..korang cuma perlu bancuh sebungkus hai-0 Mineral Coffee dengan 150ml air panas kacau lepas tu dah boleh terus minum.




NAK ORDER BOLEH JER WHATSAPP -0176268615
HARGA RM 30 TIDAK TERMASUK POS.




Friday, 13 February 2015

Kejayaan dan kekayaan

Assalamualaikum.

Saya doakan anda yang sedang membaca entri ini sentiasa kaya dan berjaya!.Dalam kita mengejar kekayaan dunia dan akhirat ia tidaklah semudah berkata-kataa.kenapa saya kata begitu?sebabnya untuk kaya dan berjaya terlalu banyak halangan rintangan dan ujian yang harus anda tempuhi.Baiklah saya bagi contoh disini ya.

Ali seorang lelaki yang sangat kuat makan.Suatu hari dia teringin untuk makan ayam goreng.Apa yang menjadi keutamaan ali adalah ayam itu mesti digorengnya sendiri.Dia pun keluarlah pergi ke pasar untuk beli ayam dan bahan-bahan lain untuk menggoreng.Sebaik sampai di pasar peniaga itu beritahu pada ali bahawa ayam mentah telah habis dijual.Lalu ali pun beredar dan pergi ke pasar lain untuk mendapatkan ayam tersebut.Perkara yang sama berlaku,ayam mentah telah habis dijual.Ali mula runsing,Apa yang harus aku lakukan?kerana matlamat utama ali adalah untuk makan ayam goreng digagahi juga ke pasar besar iaitu di giant.Dalam perjalanan ke giant motor ali mengalami masalah iaitu tayar pancit pula.Ali mula bimbang risau jika ayam mentah di giant kehabisan stok.Lalu dia pun menahan teksi untuk meneruskan perjalanan.Semasa perjalanan alangkah terkejutnya ali bahawa pemandu teksi tidak tahu jalan menuju ke giant sementara pula jalan sangat sesak kerana berlaku kemalangan.Ali terus berselawat dan berdoa mohon pada Ilahi semoga dipermudahkan perjalanannya.Akhirnya sampai juga ali di giant untuk membeli ayam mentah dan bahan-bahan untuk menggoreng.Sampai sahaja di rumah terus Ali ke dapur untuk memasak ayam goreng.Penyudahnya dapat juga ali makan ayam goreng masakannya..

Anda dan saya masih diperingkat mahu mencapai kejayaan dan kekayaan lagi..mengapa perlu beralah lebih awal untuk berjaya?.Ingatlah orang yang telah mencapai kejayaan dan kekayaan dalam hidup mereka telah lalui cabaran lalu yang cukup hebat dan tragis sekali. Kerana  itulah orang yang pengalaman hidupnya penuh ujian dan airmata akan mengecapi kehidupan yang cukup manis dipenghujungnya.

Sebagai umat islam terlalu banyak amalan-amalan yang boleh diamalkan untuk kita mengecapi kebahagiaan hati dan kehidupan.Allah telah menyediakan kepada kita satu garis panduan yang cukup tersusun untuk kita menarik rezekiNya supaya  sampai kepada kita.




Rezeki tidak perlu dicari kerana ia akan datang bergolek sendiri jika anda tahu cara menarik rezeki dengan betul..Sesungguhnya menjemput dan menarik rezeki jauh lebih mudah berbanding anda mencari rezeki.

Benarlah kata Allah islam itu sungguh mudah..cuma kita sebagai manusia ada 3 perkara yang perlu kita lakukan untuk berjaya di dunia dan di akhirat iaitu:

1)Menuntut ilmu

2)Beramal dengan ilmu

3)Bertindak

Dalam buku formula rezeki yang saya beli tempoh hari sangat terkesan dihati.Rasa sebak tatkala membacanya kerana dalam buku ini kita seolah-olah melihat betapa besarnya kemungkaran yang kita lakukan di atas muka bumi Allah ini.

Segala dosa yang kita lakukan seperti mengumpat,mengeluh,melakukan maksiat,antara faktor yang menyekat rezeki daripada sampai kepada kita.

Oleh itu,saya sarankan kepada anda cuba pelajari dan amalkanlah segala ilmu didalamnya kerana buku ini satu bentuk perungkaian kepada semua masalah kita dalam kehidupan seharian.
Anda masih ragu-ragu?? Mari kita lihat testimoni  sebenar dibawah ini.





Testimoni sebenar:



NAK LAGI TESTIMONI  SEBENAR?PICIT LINK DIBAWAH


http://bitly.com/TeknikTarikRezeki

saya doakan kepada anda yang membacanya sentiasa kaya dan berjaya!!Aamiin....









 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Harapan

Banyak harapan yang saya letakkan dalam senarai pencapaian hidup saya.Harapan itu bukan angan-angan di alam khayalan,saya mesti jadikan itu KENYATAAN!

Potensi

Kita yang membentuk diri kita melalui potensi yang ada dalam diri.Jangan tunggu lagi!.Berubahlah sekarang.Donut takkan jadi kuih apam!

Rakan Niaga

Disediakan oleh Gagasan Niaga Enterprise. Dapatkan Blog anda yang cun dan profesional serta mesra seo pada harga yang sukar dipercayai di Adzrieja
 
Blogger Templates