Social Icons

Thursday, 17 September 2015

Cara buka whatsapp melalui laptop

jom berwhatsapp guna laptop!




Assalamualaikum,hari ni saya nak bagitahu satu ilmu penting untuk korang.mahu?ok

pernah tak korang bukak whatsapp dari phone korang melalui laptop?biasanya kita lebih mudah nak berkomunikasi dengan orang melalui laptop ni.sebabnya laptop ni besar kan senang nak taip.especially kalo anda orang yang selalu sibuk dengan laptopkan?

ikuti langkah-langkah berikut:

1) mula-mula sekali pergi dekat mana-mana browser tak kira la internet explorer ker?google or morzilla pun,.kalo saya lebih suka guna google jer lepas tu taip link ni  https://web.whatsapp.com/

browser akan paparkan laman web link yg anda klik sebentar tadi macam ni



langkah 2:

lihat pada skrin telefon anda,klik aplikasi whatsapp dan akan keluar seperti paparan ini..lihat pada anak panah yang saya tunjukkan di situ..

ada tiga titik bertindihkan?klik disitu,jika titik itu tiada diatas hujung phone anda,boleh lihat di bawah sekali sebelah kanan..juga ada tiga titik bertindih di situ..klik dan akan keluar paparan seperti di bawah


Langkah 3
pada paparan di atas anda boleh lihat ada beberapa list seperti new group,new broadcast dan sebagainya..ok ..klik whatsapp web.dalam masa yg sama anda perlu letakkan phone anda di hadapan skrin laptop..seperti gambar dibawah


anda perlu scan bar pada laptop terlebih dahulu ya untuk on whatsapp pada pc .
pastikan box light pada phone betul2 match dengan bar code pada laptop seperti di bawah


step akhir sekali

bila dah connecct kedua-duanya maka siap!paparan akan jadi seperti di bawah bila berjaya buka whatsapp melalui phone ok




silalah ber whatsapp dengan orang yang anda sayangi!!

selamat mencuba!










Post a Comment
 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Harapan

Banyak harapan yang saya letakkan dalam senarai pencapaian hidup saya.Harapan itu bukan angan-angan di alam khayalan,saya mesti jadikan itu KENYATAAN!

Potensi

Kita yang membentuk diri kita melalui potensi yang ada dalam diri.Jangan tunggu lagi!.Berubahlah sekarang.Donut takkan jadi kuih apam!

Rakan Niaga

Disediakan oleh Gagasan Niaga Enterprise. Dapatkan Blog anda yang cun dan profesional serta mesra seo pada harga yang sukar dipercayai di Adzrieja
 
Blogger Templates